Konferens & Event

Lämna den traditionella trista konferenslokalen och träffas under trevligare former för ett mera effektivt möte. Att konferera och bo ombord på en segelbåt ger en särskild kontakt och närhet mellan deltagarna. SARL Windigo har stor erfarenhet av att arrangera olika typer av konferenser och event för större eller mindre grupper av deltagare.

ErimedGjur_Grv_konferens
För den lilla gruppen med upp till 6-7 deltagare är det idealiskt att ha såväl boende som konferens ombord på en båt av S/Y Windigos storlek. För större grupper kan man välja mellan ytterligare båtar eller blandat boende ombord och på land. Genom vårt samarbete med Hexavoile har vi alltid tillgång till moderna och välutrustade segelbåtar av nyare årsmodeller. Vi har även samarbete med Hôtel Le Méditerranée invid marinan, om man väljer denna typ av boende.
 

- Hur gör man för att ha pressen med sig och inte mot sig när det blåser som hårdast?

Krishantering och massmediarelationer är ett populärt ämne för konferenser ombord, antingen som ämne för hela konferensen eller som en del i en internkonferens. Nils Ingvar Lundin, jur.kand. och gästprofessor i kommunikation, delar med sig av sina erfarenheter från två decennier som informationsansvarig för Ericssonkoncernen och Investor. Deltagarna får ta del av pressklipp från många av de senaste årens stora mediehändelser i samhälle och näringsliv. Varför gick det så snett - vad kunde gjorts annorlunda? I grupper får deltagarna diskutera med varandra och komma fram till lösningar som sedan jämförs med hur det verkligen gick till.
 

Event med aktiviteter i ny miljö

Enligt engelska ordböcker står ordet Event för  "a significant occurence or happening". Ska man ta fasta på detta så måste lyckade Events arrangeras på ett sätt så att de märks och sätter avtryck hos deltagarna. Att komma till en ny miljö och till nya aktiviteter är ett bra recept för att lyckas. Här nere på Rivieran i Provence finns det mycket att välja mellan såväl för stora grupper som för små. Ingenting är omöjligt.

För större grupper - varför inte hyra ett eget plan för 50 personer eller fler och landa på flygplatsen Hyères/Toulon med promenadavstånd till marinan. Här hämtar taxibåtar och en kvart senare är man på Porquerolles. Vidare till Mas du Langoustier för en avsmakningsmeny med 8 rätter och bra, lokala viner.....

Vill man göra resan något enklare blir det kanske i stället vanligt flyg och sedan segling till Porquerolles. Där blir det hyra av cyklar och sedan aptitgivande motion inför boule-turneringen på platsen framför kyrkan. Måltiden kan intas på en kanske något enklare restaurang, men ändå med högklassig gastronomi.

Djur_Grv_St.AlbertRevir_snorkling
Nästa dag ankring och simtävling från båten och till stranden eller skattjakt under dykning med cyklop. Vingårdsbesök med degustation bör man också hinna med innan Eventet är över. 

Listan över aktiviteter kan  göras lång!

Windigo har förslag på det mesta!