Segling & Gastronomi

31Frgglada_fiskar

Vill man njuta av livets goda är segling och gastronomi en utmärkt kombination. Att efter ett tufft seglingspass ankra upp i en skyddad vik ger en fantastisk känsla. Allt blir lugnt och stilla när ankaret släppts och fått fäste i sanden på 3 - 5 meters djup, där vi ser botten. Vi njuter av tystnaden. En simtur med cyklop och snorkel bland de färgrika fiskarna i klarblått vatten ger bra aptit inför den delikata lunchen ombord.

 

Vi seglar vidare och siktar på en marina för tilläggning. För kvällen finns det många alternativ att välja mellan på kortare eller längre avstånd. Visst kan man under en seglingsvecka hinna med både Cannes, Nice och Monaco men vår erfarenhet är att de mest uppskattade målen finns i närområdet. Det upplevs som mera exotiskt att lägga till vid bryggorna på Porquerolles och  Port  Cros än i de turistfyllda marinorna längre österut. 

Revir_segling

Seglingsupplevelsen är större om man väljer att gå runt någon av öarna och få både kryss och läns än om man väljer en sträckbog rakt öster- eller västerut med samma distans. Tänk sedan om vinden vänder och det blir kryss i kuling hela vägen tillbaka! En del uppskattar även denna typ av segling, men inte alla. Vår erfarenhet efter drygt tio års seglingar med svenska kunder är att de populäraste målen är öarna och sedan också Le Lavandou och Cavalaire. Är man ute mer än fyra dagar går det även att gå till Saint Tropez - något som är en dröm för många!