2010 MARS

Var_Matin_25_mars_2010

 "Övertyga skandinaverna att komma hit på semester" är rubriken till detta reportage i lokaltidningen för landskapet Var, där Hyères ligger. Ingressen lyder "Adopterad av Hyères har svensken Nils Lundin blivit ambassadör för vår stad i de nordeuropeiska länderna"

 

 

 

 

 

 

 

 

 Windigo_monternÅrets Allt För Sjön blev en lyckad mässa för Hyères och Windigo. Totalt hade mässan 115.000 deltagare och tidvis var det trångt i Windigos monter.Många av våra besökare hade tidigare varit på franska Rivieran men inte hört talas om Hyères och den natursköna övärlden. Windigos monter lockade inte bara seglare utan även semesterfirare som var intresserade av att hyra lägenhet och kanske göra dagsturer till Porquerolles.

Ett bra sätt att få igång en diskussion var att dela ut palmfrön till besökarna. Nästan alla gick åt men vi kan skaffa fler när vi är tillbaka i Hyères om någon är intresserad. 

Windigo samverkade med staden Hyères som bidrog inte bara med palmfröna utan även med mängder av broschyrer och informationsmaterial. Hyères har ett starkt intresse av att synas i Skandinavien och locka till sig turister från nordligare breddgrader. Särskilt tidig vår och sen höst är intressanta perioder för oss nordbor. När isen ligger tung i Sverige är det strålande seglingsväder i Hyères, där vattentemperaturen sällan går under +12 grader.

Vi tackar alla våra besökare och hoppas att vi snart ses i Hyères!